Wat is je functie bij Harwig?

Ik ben stagiair bij Harwig. Vanuit mijn opleiding Technische Bedrijfskunde voer ik het komende halfjaar een onderzoeksopdracht uit, met als gehoopt resultaat een advies waardoor Harwig nóg beter kan werken.

Wat zijn je werkzaamheden en verantwoordelijkheden?

Ik doe een onderzoek naar de processen op de afdeling Utiliteit van Harwig en in het bijzonder de functie van de projectleider. Omdat ik een onderzoek doe en niet ‘meeloop’ in het bedrijf heb ik niet de normale werkzaamheden, ik moet er vooral voor zorgen dat ik een goed onderzoek doe. Waar ik tijd over heb probeer ik te helpen waar dat kan. Voor mijn onderzoek zal ik interviews afnemen, bepaalde dingen meten en hier en daar over de schouder meekijken. Verantwoordelijk ben ik eigenlijk alleen voor mijzelf, dus dat is makkelijk.

Wat vind je leuk aan je functie?

Het mooie aan mijn functie als onderzoeksstagiair vind ik dat je op een andere manier kijkt naar hoe het bedrijf en de organisatie functioneren, dan begrijp je nóg beter hoeveel werk er wordt verzet om tot een goed werkende technische installatie te komen. Bij Harwig worden hele grote projecten gerealiseerd, waarin veel mensen en partijen samenwerken. Daardoor zijn er veel processen die tegelijk plaatsvinden en wordt mijn onderzoek nog interessanter en leerzamer. Ik ben dan ook blij dat ik mijn onderzoek bij Harwig mag/kan doen.

Wat vind je leuk/goed aan Harwig?

Ik vind dat er bij Harwig een hele fijne sfeer heerst, het is gezellig op kantoor en je kunt iedereen wat vragen. Daarnaast is het natuurlijk erg gaaf dat er aan zulke imposante projecten wordt gewerkt. Daaraan merk je wel dat er bij Harwig echte uitblinkers werken waarvan ik veel kan leren.

Hoe ziet je loopbaan bij Harwig eruit?

Voor nu ga ik proberen mijn stageopdracht goed af te ronden, ik hoop een adviesrapport te kunnen schrijven waarmee Harwig ook écht iets kan en veel te leren van het bedrijf en de mensen waarmee ik werk. Daarna zullen we zien wat de toekomst brengt.