Harwig en BIM

Als innovatief installatiebedrijf werkt Harwig veel projecten uit in BIM. BIM staat voor Building Information Modeling, oftewel Bouwwerk Informatie Model. BIM maakt het mogelijk om door middel van 3D modellen efficiënter en betrouwbaarder te werken. Door complexe projecten hiermee uit te werken voorkomen we faalkosten en verminderen we de impact op het milieu. Daarnaast sluiten verschillende processen van onze partners in de keten hierdoor beter op elkaar aan.

Als voorloper in de branche hebben wij het werken met BIM in het vorige decennium al eigen gemaakt. Daarin heeft Harwig vaker de hele BIM-coördinatie namens alle bouwpartners voor haar rekening genomen.

Benieuwd wat wij met BIM kunnen realiseren? Graag nemen we u als klant en/of bouwpartner mee in uitdagende BIM projecten.

Voordelen van BIM in de installatietechniek

  • Voorkomen van faalkosten
  • Toepasbaar op meerdere projecten. Een onderdeel kan dus in de toekomst hergebruikt worden
  • Efficiëntie door snelle doorlooptijden en verbinding tussen alle partijen
  • Hoge kwaliteit door virtuele bouw vooraf

Modelleren met Revit

Wij werken BIM projecten uit met behulp van het tekenprogramma Revit. Revit is een van de voorlopers binnen de bouwbranche op het gebied van installatietechnische BIM modeling. Het werken met Revit zorgt ervoor dat we alles gemakkelijk onder controle hebben en goed kunnen samenwerken met de andere stakeholders.