We zijn trots op de realisatie van het nieuwe Hartinterventiecentrum van Treant op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen.

Het Hartinterventie centrum opent na ruime een jaar bouwtijd. Het bestaat uit drie interventiekamers en een voorbereidingsruimte voor negen patiënten. Het centrum bevindt zich rechtstreeks naast de Spoedeisende Hulp in het Scheper Ziekenhuis.

Het nieuwe Hartinterventiecentrum Emmen is de enige plek in Drenthe waar patiënten terecht kunnen voor hartkatheterisatie- en dotterbehandelingen. Ook worden in het centrum pacemakers en inwendige defibrillatoren geplaatst.

Groeiende zorgvraag

‘De extra capaciteit en de slimme indeling van de nieuwbouw, zorgt voor de flexibiliteit die we nodig hebben om 24 uurs spoedzorg voor patiënten met een hartinfarct veilig en efficiënt te combineren met geplande cardiologische ingrepen’, meldt teamleider Janet Dusseljee.

Volgens haar is het nieuwe centrum nodig vanwege de groeiende zorgvraag bij hartpatiënten. In 2019 werden bij Treant bijna vijfduizend hartkatheterisaties en dotterbehandelingen uitgevoerd en ruim vierhonderd pacemakers en ICD’s geplaatst of vervangen. Ongeveer 60 procent van de ingrepen is acuut en 40 procent is geplande zorg.