Onderhoud, verduurzaming en verbeteringen

Drenthe College kent 12 vestigingen verspreid over Assen, Emmen en Meppel. De meeste gebouwen komen uit de jaren 70 en begin jaren 80. Op verschillende vlakken zijn ze toe aan vernieuwing en verbetering, daar adviseren we in mee. Denk aan klimaatbeheersing en isolatie. In de zomer van 2023 plaatsten we bijvoorbeeld in alle lokalen koeling.

Arend-Jan: “Vanaf de eerste dag dat ik bij Harwig werk ben ik betrokken bij Drenthe College, inmiddels al 8 jaar. Daardoor ken ik er veel mensen. Alle vragen die binnenkomen pak ik zelf op. Dat werkt snel en fijn.’ Zelf zat Arend-Jan ook op Drenthe College. ‘Grappig dat ik nu contact heb met conciërges die ik nog ken van mijn eigen schooltijd. Dat maakt het wel bijzonder!”

Verse lucht voor nieuwe flexplekken

Op de foto’s zie je Arend-Jan en Marcel een luchtkanaal vervangen en verplaatsen. Het luchtkanaal moet aangesloten worden op nieuwe flexplek-ruimtes. Zodat ook deze ruimtes voorzien worden van verse en frisse lucht. Marcel werkt sinds kort in het onderhoudsteam van Harwig voor Drenthe College. “Meestal doen we hier meerdere klussen op een dag. Dat maakt het heel afwisselend.”

Alles in goed overleg

De samenwerking met Drenthe College is hecht. Er zijn korte lijnen, aan een half woord hebben de afdeling facilitair en Arend-Jan genoeg. “Drenthe College gunt ons veel, dan moet je dat ook waarmaken. Het vertrouwen dat we krijgen is heel fijn.”

“Soms moeten we onder lestijden in een lokaal zijn om een storing op te lossen. Dit gaat altijd in goed overleg, er is veel mogelijk.”

Arend-Jan

Pieperdienst: studenten helpen bij storingen

In het Pieperdienst-project is een samenwerking tussen Drenthe College en Harwig Installatietechniek. Hier komen onderwijs en ondernemen samen. Is er een storing, dan piepen we derdejaarsstudenten Technicus Engineering Electrotechniek op om te helpen de storing op te lossen. Op deze manier krijgen studenten een kijkje in de praktijk en ontwikkelen ze praktijkkennis. Een mooie samenwerking!