Bewoners hebben een eigen zit-slaapkamer en maken gebruik van gezamenlijke huiskamers. Er is in de nieuwe woning meer privacy voor de bewoners. Elke woning heeft een eigen voordeur en er zijn geen lange gangen meer wat het gebruik van het gebouw bevorderd. Alles is laagbouw zodat de tuin een grote toegevoegde waarde heeft. Buiten zijn en bewegen zijn heel belangrijk voor de toekomstige bewoners.

Omdat alles laagbouw is, kun je vanuit alle woningen makkelijk naar buiten. De eerste 2 gebouwen worden in de zomer van 2020 opgeleverd.

Palliatieve zorg en dagbesteding: In de nieuwe Altingerhof komt net als nu ook ruimte voor palliatieve zorg. De Zonnebloem, zoals deze unit in Altingerhof heet, biedt mensen uit de regio in hun laatste levensfase de kans om met goede zorg en begeleiding te sterven. Ook de dagbesteding verhuist straks mee naar de nieuwbouw. Met het park, dat straks ook weer vrij toegankelijk is, zoekt Altingerhof veel aansluiting met de buurt.

De bouw wordt gefaseerd uitgevoerd, zodat bewoners tijdens de bouw niet hoeven verhuizen naar een tijdelijke andere locatie.