Expert in klimaattechniek

Klimaattechiek, een duurzame oplossing

Klimaattechniek is bij ons een specialistisch vakgebied binnen de installatietechniek. Harwig adviseert, ontwerpt, installeert en onderhoudt klimaattechnische installaties voor utiliteitsgebouwen en wooncomplexen. We hebben ruime ervaring met het toepassen van duurzame oplossingen zoals warmtepompen en zonneboilersystemen en kunnen u alles vertellen over de subsidieregelingen en fiscale mogelijkheden waarvan u profiteert als u kiest voor duurzame oplossingen.

Klimaattechniek voor scholen

Harwig verzorgt onder meer de klimaattechniek voor scholen. Voor het welzijn en de leerprestaties van leerlingen is een goed binnenklimaat in de klaslokalen essentieel. Een Frisse School is een schoolgebouw met een laag energiegebruik en een gezond en prettig binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, licht en geluid. Harwig heeft veel ervaring met het toepassen van het ‘Programma van Eisen Frisse Scholen’.

Een Frisse School betekent:

Onze expertise in klimaattechniek

Wij bieden u ook graag onze expertise aan op het gebied van:

WKO-installaties

Waterhoudende grondlagen zijn goed te gebruiken om warmte en koude op te slaan. Bij warmte- en koudeopslag (WKO) wordt in de winter het koude water in een vat in de koudwaterlaag in de bodem ingebracht en in de zomer het opgewarmde koelwater in een vat in de warmwaterlaag. Door het koude water 's zomers naar boven te pompen wordt het gebouw gekoeld. Omgekeerd wordt in de winter het warme water opgepompt om voor verwarming te zorgen. Het onttrokken grondwater wordt steeds opnieuw gebruikt, zodat er geen grondwater wordt verbruikt. Een goed systeem levert een energiebesparing op tot wel 80 procent voor koelen en 50 procent voor verwarmen. Harwig vertelt u er graag alles over.

Warmtepompen

Een warmtepomp zet de energie uit lucht, water of bodem om naar warmte voor verwarming en kraanwater. Een warmtepompsysteem heeft twee grote voordelen: het gebruikt weinig tot geen fossiele brandstoffen en heeft een enorm hoog rendement. Het is dus een van de meest duurzame manieren om uw pand en water te verwarmen. Er zijn verschillende soorten waterpompen. Harwig adviseert u graag over de beste keuze in uw situatie.

Cv-installaties

De cv-ketel is de meest bekende manier om uw pand en kraanwater te verwarmen. Er zijn drie soorten cv-ketels: Hr-ketels, ketels met ingebouwde boilers en ketels met een doorstromer. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een duurzame verwarmingstechniek als een zonneboiler, warmtepompboiler, pelletketel of infraroodpanelen. U kunt bij Harwig terecht voor advies, aanleg en onderhoud.

Zonneboilersysteem

Via een zonnecollector op het dak haalt een zonneboiler energie uit zonlicht voor het verwarmen van water. Wilt u niet alleen uw water, maar ook uw pand verwarmen, dan heeft u een zonneboilercombi nodig. Met een zonneboilersysteem gaat uw gasrekening flink omlaag. Harwig vertelt u graag alles over de mogelijkheden.

Airconditioning

Een koel werkklimaat in de zomer heeft een positief effect op de concentratie en productiviteit van medewerkers. Harwig heeft voor elk bedrijf en elke ruimte en passende oplossing.

Luchtbehandelingssystemen

De meeste bedrijfspanden zijn tegenwoordig uitstekend geïsoleerd en staan vol met elektronische apparatuur als computers, printers, kopieerapparaten en servers. Een goed luchtbehandelingssysteem is daarom geen overbodige luxe. Het zorgt voor een gezond binnenklimaat, een hogere productiviteit en minder ziekteverzuim.  Harwig adviseert u over de opties en zorgt voor de vereiste periodieke reiniging en het overige onderhoud.

Meet- en regeltechniek

Harwig ontwikkelt meet- en regelinstallaties voor klimaatbeheersingssystemen, zoals verwarming, koeling, luchtbehandeling en ventilatie. Wij zijn geschoold en ervaren in het maken, ontwerpen, installeren en onderhouden van zowel de hard- als de software.

Contact met een expert klimaattechniek

Wilt u meer weten over een van deze mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Contact opnemen

Harwig BeveiligingSTECHNIEK

Harwig Beveiligingstechniek heeft alle ervaring en expertise voor het adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden van alle communicatievoorzieningen, zorgsystemen, alarmsystemen en brandbeveiliging - en inbraakinstallaties.

BEKIJK ALLE KLIMAATTECHNIEK PROJECTEN

Bekijk onze projecten
INBRAAKBEVEILIGING
BRANDMELDING
CAMERABEWAKING 
 TOEGANGSCONTROLE

VESTIGINGEN
Harwig

EMMEN

Atlantis 3
Postbus 125, 7800 AC
T. 0591-656769

info@harwig.nl

 ALMERE

Kweekgrasstraat 26
1313 BX
T. 036-5302272

 

  GRONINGEN

  Kalmarweg 14-1
  9723 JG
  T. 050-5973959

 

BEVEILIGINGSTECHNIEK 

Atlantis 3
7821 AX Emmen
T. 0591-656769

 

Inloggen Extranet
 

SITEMAP
Harwig

SPECIALISME

Elektrotechniek
Installatietechniek
Beveiligingstechniek
Klimaattechniek
Service en Onderhoud
Keuring en Inspectie
BIM
 
PROJECTEN

Gezondheidszorg
Onderwijs
Overheid
Retail
Cultuur en Recreatie
Industrie
Beveiliging
Communicatie
NIEUWS

Ascom Partner
Orderportefeuille 2018
Vacatures bij Harwig
Harwig: Technische Unie Leverancier 2017
Raamovereenkomst Waterschap Hunze en Aa's
Vloggen over Techniek

 
Harwig
 

Harwig FacebookHarwig InstagramHarwig LinkedInHarwig Twitter

Harwig
Harwig Klimaattechniek
Inbraakbeveiliging door Harwig
Harwig brandbeveiliging
Harwig Camerabewaking
Harwig Toegangscontrole
Projecten gezondheidszorg
Projecten onderwijs
Projecten overheid
Projecten retail
Projecten cultuur & recreatie
Projecten industrie
Projecten beveiliging
Projecten communicatie