Het pand wordt verwarmd met een luchtwarmtepomp welke wordt ondersteund door een koelmachine in de zomer en bestaande cv-ketels in de winter. Het gehele nieuwe afgiftesysteem is echter uitgelegd op een toekomstige inkoppeling op een WKO-systeem. Hiervoor zijn de benodigde voorbereidingen getroffen. Zowel de koeling, verwarming als diverse ventilatiesystemen zijn volledig vraaggestuurd uitgevoerd en het gehele systeem is voorzien van drukgecompenseerde regelingen. De gebouwautomatisering is een volledig geïntegreerd systeem voor de verlichting, zonwering, klimatisering, energieopwekking en energiemonitoring.


Om het gehele gebouw te voorzien van voldoende stroom is een volledig nieuw elektrisch distributiesysteem aangelegd, met een nieuwe inpandige trafo en distributiesysteem. De verlichting bestaat volledig uit gependelde LED-verlichting welke volledig is afgestemd met de contouren van het gebouw.

Het resultaat is een volledige metamorfose van een oud en nostalgisch gebouw dat volledig was afgeschreven en weer volledig voldoet aan de hedendaagse eisen qua comfort en duurzaamheid. Het in ere herstellen van een bestaand pand is wellicht de grootste duurzaamheidsfactor en dit geeft een nieuwe impuls aan de binnenstad van Groningen.