Emmen/Assen – Harwig Installatietechniek, met het hoofdkantoor in Emmen, neemt het eerder deze maand failliet verklaarde ITN Installatietechniek Assen over. Door de overname is de continuïteit van de dienstverlening van ITN Installatietechniek gewaarborgd.

Harwig gaat deze week in gesprek met de 21 medewerkers van ITN. Het doel is, zo laat de nieuwe eigenaar weten, om zoveel mogelijk personeel in dienst te houden. Harwig Installatietechniek zet het overgrote deel van de activiteiten voort.

De belangrijkste oorzaak dat het misging met ITN Installatietechniek Assen waren tegenvallende resultaten op grote projecten. “Het is voor zowel de medewerkers als de klanten van ITN fijn dat er zo snel mogelijk een doorstart gerealiseerd kon worden. Harwig heeft de beste bieding uitgebracht en gaf aan ook de bereidheid te hebben het grootste deel van de werknemers van ITN een dienstverband aan te bieden”, volgens curator Jeroen Reiziger van Trip Advocaten & Notarissen te Assen.

“ITN Installatietechniek beschikt over bekwame en loyale werknemers met veel kennis op het gebied van klimaattechniek en innovatieve ventilatieconcepten en vult daarmee Harwig Installatietechniek goed aan. Met deze overname versterkt Harwig haar positie in Noordoost Nederland. ITN Assen past goed bij de kernwaarden van ons bedrijf: aanpakken, persoonlijke service- en deskundigheid leveren, afspraken nakomen en hoge kwaliteit leveren”, aldus Bernard Nederhoed, directeur van Harwig Installatietechniek.

Door deze overname groeit Harwig Installatietechniek naar een totaalaantal van ruim 200 personeelsleden.