Koelinstallaties

U bent hier: Home | Koelinstallaties

Archive

 1. Altingerhof Beilen

  Reacties uitgeschakeld voor Altingerhof Beilen

  Bewoners hebben een eigen zit-slaapkamer en maken gebruik van gezamenlijke huiskamers. Er is in de nieuwe woning meer privacy voor de bewoners. Elke woning heeft een eigen voordeur en er zijn geen lange gangen meer wat het gebruik van het gebouw bevorderd. Alles is laagbouw zodat de tuin een grote toegevoegde waarde heeft. Buiten zijn en bewegen zijn heel belangrijk voor de toekomstige bewoners.

  Omdat alles laagbouw is, kun je vanuit alle woningen makkelijk naar buiten. De eerste 2 gebouwen worden in de zomer van 2020 opgeleverd.

  Palliatieve zorg en dagbesteding: In de nieuwe Altingerhof komt net als nu ook ruimte voor palliatieve zorg. De Zonnebloem, zoals deze unit in Altingerhof heet, biedt mensen uit de regio in hun laatste levensfase de kans om met goede zorg en begeleiding te sterven. Ook de dagbesteding verhuist straks mee naar de nieuwbouw. Met het park, dat straks ook weer vrij toegankelijk is, zoekt Altingerhof veel aansluiting met de buurt.

  De bouw wordt gefaseerd uitgevoerd, zodat bewoners tijdens de bouw niet hoeven verhuizen naar een tijdelijke andere locatie.

 2. MFA de Wijert

  Reacties uitgeschakeld voor MFA de Wijert

  Project: MFA de Wijert

  Het ruimtelijke concept van het MFA is gebaseerd op de vier onderdelen uit het programma van functies/activiteiten, namelijk:

  1. Dalton Kindcentrum
  2. Doorgaande leerlijn, begeleiden bij achterstanden
  3. Sport en Bewegen
  4. Ontmoeting

  Onze aanpak

  Er is gekozen om deze MFA in twee projecten uit te werken, enerzijds het Hoofdgebouw en anderzijds de Spelhal. De Spelhal biedt ruimte voor sport en beweging. Ook bij de spelhal is Harwig al E-instalteur betrokken. Het Hoofdgebouw gaat straks onderdak bieden aan een basisschool, kinderopvang en een bibliotheek en biedt ruimte voor ontmoetingen. De volgende gebruikers zullen hier worden gehuisvest:

  • Basisschool de Tamarisk (Vereniging voor Christelijk Onderwijs te Groningen (VCOG))
  • Kinderopvang Kidsfirst (COP Groep)
  • Wijkfiliaal bibliotheek (Groninger Forum)

  De technische uitgangspunten

  Voor het project zijn diverse uitgangspunten op papier gezet. De technische uitgangspunten waaraan de de nieuwbouw moet voldoen zijn:

  • Energieneutraal
  • Aardbevingbestendig
  • Gasloos
  • BENG
  • Sober & doelmatig
  • GPR-score ≥ 8
  • Onderhoudsarm

  Omvang

  Het totale bruto vloeroppervlak is op basis van het ruimtelijke programma van eisen vastgesteld op ca 2.100 m2 BVO. Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen. Er is sprake van een middengebied met twee zogenaamde beuken, waarin afsluitbare ruimten zijn ondergebracht. In het middengebied is een plein en een tribunetrap.

 3. MFA Heerde

  Reacties uitgeschakeld voor MFA Heerde

  Nieuwbouw multifunctionele accommodatie waar meerdere participanten in gehuisvest zijn. Het gebouw biedt onderdak aan 4 basisscholen, cultuurplein met theater, bibliotheek, dorpshuis, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, BSO en gymzaal.

  De bibliotheek bestaat uit een vast en flexibel deel. Bij grote evenementen is het mogelijk om extra ruimte te creëren. Het theater biedt ruimte aan 325 gasten. Daarnaast is in de MFA nog een kookruimte gerealiseerd die tevens door de scholen kan worden gebruikt als kooklokaal.

 4. Kenniscampus Emmen

  Reacties uitgeschakeld voor Kenniscampus Emmen
  Nieuwbouw van de Kenniscampus ten behoeve van de Stenden Hogeschool (destijds Hogeschool Drenthe) aan de Van Schaikweg te Emmen. In het gebouw zijn meerdere kantoren en ruimten gerealiseerd waar verschillende gebruikers gebruik van maken. Naast de onderwijsinstelling maken ook bedrijven gebruik van het gebouw. Daarnaast is het atrium voor verschillende doeleinden door derden te huren. Het gebouw laat zich onder andere kenmerken door een grotendeels transparante toren. Naast de toren bevindt zich aan twee zijden laagbouw. Het gebouw is door middel van een gang verbonden aan de bestaande Hogeschool.

Meer informatie of een afspraak?