Elektrotechnische Installaties

U bent hier: Home | Elektrotechnische Installaties

Archive

  1. Altingerhof Beilen

    Reacties uitgeschakeld voor Altingerhof Beilen

    Bewoners hebben een eigen zit-slaapkamer en maken gebruik van gezamenlijke huiskamers. Er is in de nieuwe woning meer privacy voor de bewoners. Elke woning heeft een eigen voordeur en er zijn geen lange gangen meer wat het gebruik van het gebouw bevorderd. Alles is laagbouw zodat de tuin een grote toegevoegde waarde heeft. Buiten zijn en bewegen zijn heel belangrijk voor de toekomstige bewoners.

    Omdat alles laagbouw is, kun je vanuit alle woningen makkelijk naar buiten. De eerste 2 gebouwen worden in de zomer van 2020 opgeleverd.

    Palliatieve zorg en dagbesteding: In de nieuwe Altingerhof komt net als nu ook ruimte voor palliatieve zorg. De Zonnebloem, zoals deze unit in Altingerhof heet, biedt mensen uit de regio in hun laatste levensfase de kans om met goede zorg en begeleiding te sterven. Ook de dagbesteding verhuist straks mee naar de nieuwbouw. Met het park, dat straks ook weer vrij toegankelijk is, zoekt Altingerhof veel aansluiting met de buurt.

    De bouw wordt gefaseerd uitgevoerd, zodat bewoners tijdens de bouw niet hoeven verhuizen naar een tijdelijke andere locatie.

  2. MFA de Wijert

    Reacties uitgeschakeld voor MFA de Wijert

    Project: MFA de Wijert

    Het ruimtelijke concept van het MFA is gebaseerd op de vier onderdelen uit het programma van functies/activiteiten, namelijk:

    1. Dalton Kindcentrum
    2. Doorgaande leerlijn, begeleiden bij achterstanden
    3. Sport en Bewegen
    4. Ontmoeting

    Onze aanpak

    Er is gekozen om deze MFA in twee projecten uit te werken, enerzijds het Hoofdgebouw en anderzijds de Spelhal. De Spelhal biedt ruimte voor sport en beweging. Ook bij de spelhal is Harwig al E-instalteur betrokken. Het Hoofdgebouw gaat straks onderdak bieden aan een basisschool, kinderopvang en een bibliotheek en biedt ruimte voor ontmoetingen. De volgende gebruikers zullen hier worden gehuisvest:

    • Basisschool de Tamarisk (Vereniging voor Christelijk Onderwijs te Groningen (VCOG))
    • Kinderopvang Kidsfirst (COP Groep)
    • Wijkfiliaal bibliotheek (Groninger Forum)

    De technische uitgangspunten

    Voor het project zijn diverse uitgangspunten op papier gezet. De technische uitgangspunten waaraan de de nieuwbouw moet voldoen zijn:

    • Energieneutraal
    • Aardbevingbestendig
    • Gasloos
    • BENG
    • Sober & doelmatig
    • GPR-score ≥ 8
    • Onderhoudsarm

    Omvang

    Het totale bruto vloeroppervlak is op basis van het ruimtelijke programma van eisen vastgesteld op ca 2.100 m2 BVO. Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen. Er is sprake van een middengebied met twee zogenaamde beuken, waarin afsluitbare ruimten zijn ondergebracht. In het middengebied is een plein en een tribunetrap.

  3. Spelhal de Wijert

    Reacties uitgeschakeld voor Spelhal de Wijert

    De spelhal wordt naast een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) gerealiseerd. De spelhal omvat twee gymzalen, beide voorzien van een toestellenberging, twee aparte douche- en kleedruimten en een docentenruimte. De totale omvang van de spelhal bedraagt circa 1.025 m2 BVO. Het betreft een eenlaags bouwwerk.

    Dit project wordt uitgevoerd in bouwteam verband. Onze bouwteam partneres zijn hierin als aannemer Brands bouw en de W-installaties worden aangebracht door Huisman

    Harwig is binnen het bouwteam verantwoordelijk voor de volgende installaties:

    • Verdeelkasten;
    • Voedingsleidingen;
    • PV-Installatie;
    • Aardingsinstallatie;
    • Kabelgoten & wandgoten;
    • Krachtinstallatie – Lichtinstallatie;
    • Noodverlichting;
    • Zwakstroominstallatie;
    • Inbraakinstallatie;
    • Brandmeld-/ontruimingsinstallatie;
    • Data-/ telefonie installatie.
  4. De Verwondering

    Reacties uitgeschakeld voor De Verwondering

    De natuur is het fundament voor ons allen en het gebouw, de omgeving, de bodem en de weersinvloeden vormen de biotoop waarin de leerlingen door de groeiende (levende) omgeving gevormd worden. Deze biophilic school vormt een biotoop die het ideale ontwikkelingsklimaat faciliteert voor haar specifieke bewoners, de kinderen. Met deze natuurlijke principes hebben we de basisschool De Verwondering in Almere ontworpen.

    De biofilische basisschool bestaat uit clusters met lokalen die de biotopen vormen voor leerlingen van verschillende leeftijdsgroepen. Deze staan zo georiënteerd ten opzichte van elkaar en dat er een natuurlijk tussenruimte wordt gecreëerd die de centrale ruimte omvat. De opbouw en vormgeving van de clusters en constructie bevatten natuurlijke elementen en verwijzingen naar de natuur. Het gebouw deels voorzien van een vegetatiedak is omringd door bomen die als zonwering fungeren. Hemelwater loopt via een spuwer het plein op en vindt zijn weg door het natuurlijke speelterrein, zodat kinderen naar buiten willen als het regent. Op het dak van het laagste cluster, de onderbouw, bevindt zich een openlucht lokaal, deels overdekt en omringd door het vegetatiedak, waarop zelfs kippen lopen. Het wordt het hele jaar door gebruikt daardoor worden seizoensgebonden veranderingen ervaren. Binnen het schoolgebouw ontwerpen we beschutte zones waar leerlingen en personeel zich kunnen terugtrekken. Door op een natuurlijke wijze functies zoals weinig licht, gedempte kleuren en tonen, zacht meubilair en een mooi uitzicht op te nemen, bevorderen we ontspanning en concentratie.

    Zicht op de natuur is geoptimaliseerd door grote ramen. De groengevels binnen en buiten vergroten niet alleen het zicht op groen, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit en zuurstofniveau, die het concentratieniveau van de leerlingen en het personeel verhoogd. Bovendien fungeert het groen ook als een effectieve geluidsbuffer en helpt de akoestiek in een klaslokaal te regelen. De grote ramen en reflecterende oppervlakken optimaliseren de blootstelling aan natuurlijk daglicht en creëert een stimulerende omgeving, die helpt om de concentratie, leersnelheid en prestatieniveaus van de leerlingen te vergroten.

  5. Munitie Magazijnen Complex Veenhuizen

    Reacties uitgeschakeld voor Munitie Magazijnen Complex Veenhuizen

    Als hoofdaannemer hebben we samen met 8 bedrijven en 5 stakeholders het project binnen de gesteld deadline opgeleverd. Het duur van het project was van juni 2019 tot februari 2020.

    Het project kenmerkte zich door de hoge mate van logistieke coördinatie, een multi disciplinair karakter, een strakke deadline, complexiteit door hoge veiligheids-, geheimhoudings- en kwaliteitseisen, een strikt verificatie- en validatieproces en alle betrokken medewerkers dienden in het bezit te zijn van een VOG. Verder diende het primaire proces ongestoord doorgang te vinden. Onderstaande werkzaamheden zijn uitgevoerd:

    Bouwkundig werkzaamheden:

    • Installeren van buitentrappen in coördinatie met leverancier (derde partij)
    • Hermetisch afsluiten en opschonen bunkeropbouw
    • Overtollige bunkerdoorvoeren brandwerend afdichten
    • Graaf- en straatwerk

    Elektrotechnische werkzaamheden:

    • Aanbrengen van Bliksembeveiliging cfm klasse LPL 1
    • Vervanging van de laagspanningsverdelers
    • Aanbrengen van overspanningsbeveiliging cfm klasse LPZ 2
    • Het aantal kabels dat de bunker ingaat reduceren tot het strikt noodzakelijke
    • Aanbrengen ledverlichting in de bunker
    • Verwijderen van overtollige installaties

    Werktuigbouwkundige werkzaamheden:

    • Vervanging van het droge lucht systeem

    Een mooi citaat van de opdrachtgever: Mede dankzij de deskundigheid, betrokkenheid, flexibiliteit, duidelijke communicatie  en de innovatieve manier van project-automatisering zijn onze ervaringen ten aanzien van de samenwerking, de wijze van organisatie, inzet en de professionaliteit van Harwig B.V. bij dit project zijn zeer goed.

  6. MMT Eelde

    Reacties uitgeschakeld voor MMT Eelde

    De hangaar in Eelde is omgebouwd tot onderkomen voor het UMCG MMT. Dit is de nieuwe standplaats van het Mobiel Medisch Team (MMT), de traumahelikopter en het MMT-voertuig op Groningen Airport Eelde. Het team staat 24 uur per dag paraat om met de traumahelikopter en het MMT-voertuig gespecialiseerde acute zorg te verlenen bij ernstige ongevallen.

  7. IKC Wezep

    Reacties uitgeschakeld voor IKC Wezep

    Nieuwbouw van Integraal Kindcentrum De Schaapskooi te Wezep. Dit duurzame gebouw biedt onderdak aan basisschool De Schaapskooi, kinderopvang ROMI en het bestuurskantoor van VPCPO De Akker. Wij zijn bij dit project verantwoordelijk voor de realisatie van de gehele technische installaties inclusief de beveiligingsinstallaties. 

  8. Kerk Vathorst

    Reacties uitgeschakeld voor Kerk Vathorst

    Nieuwbouw van het multifunctionele kerkgebouw Kruispunt in Vathorst. Aan de entree bevinden zich meerdere ruimtes en een gezellig grand café, waarvandaan ook de kerkzaal via een ruime, deurloze opening toegankelijk is. Het gebouw maakt een statement in de openbare ruimte met haar verschijningsvorm:  het hogere gebouwdeel vormt een stedenbouwkundig accent en is bovendien functioneel: de toren huisvest de installatietechniek.

    Het gehele project is met behulp van BIM gerealiseerd. 

Meer informatie of een afspraak?