Elektrotechnische Installaties

U bent hier: Home | Elektrotechnische Installaties

Archive

 1. Muntie Magazijnen Complex Veenhuizen

  Reacties uitgeschakeld voor Muntie Magazijnen Complex Veenhuizen

  Als hoofdaannemer hebben we samen met 8 bedrijven en 5 stakeholders het project binnen de gesteld deadline opgeleverd. Het duur van het project was van juni 2019 tot februari 2020.

  Het project kenmerkte zich door de hoge mate van logistieke coördinatie, een multi disciplinair karakter, een strakke deadline, complexiteit door hoge veiligheids-, geheimhoudings- en kwaliteitseisen, een strikt verificatie- en validatieproces en alle betrokken medewerkers dienden in het bezit te zijn van een VOG. Verder diende het primaire proces ongestoord doorgang te vinden. Onderstaande werkzaamheden zijn uitgevoerd:

  Bouwkundig werkzaamheden:

  • Installeren van buitentrappen in coördinatie met leverancier (derde partij)
  • Hermetisch afsluiten en opschonen bunkeropbouw
  • Overtollige bunkerdoorvoeren brandwerend afdichten
  • Graaf- en straatwerk

  Elektrotechnische werkzaamheden:

  • Aanbrengen van Bliksembeveiliging cfm klasse LPL 1
  • Vervanging van de laagspanningsverdelers
  • Aanbrengen van overspanningsbeveiliging cfm klasse LPZ 2
  • Het aantal kabels dat de bunker ingaat reduceren tot het strikt noodzakelijke
  • Aanbrengen ledverlichting in de bunker
  • Verwijderen van overtollige installaties

  Werktuigbouwkundige werkzaamheden:

  • Vervanging van het droge lucht systeem

  Een mooi citaat van de opdrachtgever: Mede dankzij de deskundigheid, betrokkenheid, flexibiliteit, duidelijke communicatie  en de innovatieve manier van project-automatisering zijn onze ervaringen ten aanzien van de samenwerking, de wijze van organisatie, inzet en de professionaliteit van Harwig B.V. bij dit project zijn zeer goed.

 2. MMT Eelde

  Reacties uitgeschakeld voor MMT Eelde

  De hangaar in Eelde is omgebouwd tot onderkomen voor het UMCG MMT. Dit is de nieuwe standplaats van het Mobiel Medisch Team (MMT), de traumahelikopter en het MMT-voertuig op Groningen Airport Eelde. Het team staat 24 uur per dag paraat om met de traumahelikopter en het MMT-voertuig gespecialiseerde acute zorg te verlenen bij ernstige ongevallen.

 3. IKC Wezep

  Reacties uitgeschakeld voor IKC Wezep

  Nieuwbouw van Integraal Kindcentrum De Schaapskooi te Wezep. Dit duurzame gebouw biedt onderdak aan basisschool De Schaapskooi, kinderopvang ROMI en het bestuurskantoor van VPCPO De Akker. Wij zijn bij dit project verantwoordelijk voor de realisatie van de gehele technische installaties inclusief de beveiligingsinstallaties. 

 4. Atlas Theater

  Reacties uitgeschakeld voor Atlas Theater

  Het theater heeft twee zalen: een schouwburgzaal met 800 tot 1000 plaatsen en een vlakke vloerzaal met 300 zitplaatsen of 1000 staanplaatsen. Daarnaast zijn er verschillende congresfaciliteiten, meerdere horecavoorzieningen zoals een themarestaurant, een theatercafé en een a la carte restaurant op de eerste verdieping. Ook de kantoren voor het personeel van het dierenpark zijn in dit gebouw gerealiseerd. Tevens dient het Atlas Theater als ingang van het naastgelegen Wildlands Adventure Zoo.

  Het theater is in het centrum van Emmen gerealiseerd. Tijdens de bouw was Wildlands Adventure Zoo al geopend voor bezoekers. 

 5. Kerk Vathorst

  Reacties uitgeschakeld voor Kerk Vathorst

  Nieuwbouw van het multifunctionele kerkgebouw Kruispunt in Vathorst. Aan de entree bevinden zich meerdere ruimtes en een gezellig grand café, waarvandaan ook de kerkzaal via een ruime, deurloze opening toegankelijk is. Het gebouw maakt een statement in de openbare ruimte met haar verschijningsvorm:  het hogere gebouwdeel vormt een stedenbouwkundig accent en is bovendien functioneel: de toren huisvest de installatietechniek.

  Het gehele project is met behulp van BIM gerealiseerd. 

 6. Huis voor Cultuur en Bestuur

  Reacties uitgeschakeld voor Huis voor Cultuur en Bestuur

  In het Huis voor Cultuur en Bestuur worden een aantal voorzieningen gebundeld. In het gebouw zijn de gemeente, de bibliotheek, theater het Kielzog en het kunstencentrum (o.a. muziekschool) gehuisvest. Tijdens de werkzaamheden dient het primaire proces in het gemeentehuis ongestoord doorgang te vinden.

 7. Campus Kollum

  Reacties uitgeschakeld voor Campus Kollum

  Nieuwbouw van Campus Kollum. De Campus biedt onderdak aan het dorpshuis De Colle, de Bibliotheek en 2 scholen voor het voortgezet onderwijs het OSG Piter Jelles !mpulse Kollum en het Lauwers College. Het gebouw voldoet aan Frisse Scholen. 

  De nieuwbouw wordt in Design & Build op basis van een UAV-gc gerealiseerd. 

  Het gehele project wordt met behulp van BIM gerealiseerd.

 8. De Verrijking

  Reacties uitgeschakeld voor De Verrijking

  Nieuwbouw van het gebouw “De Verrijking” waar de bibliotheek annex horeca en het wijkbureau zich gaan vestigen. De nieuwbouw wordt gebouwd op de reeds bestaande ondergrondse parkeergarage. Het gebouw wordt gerealiseerd op het Brusselplein in het in aanbouw zijnde centrum van Leidsche Rijn te Utrecht. 

Meer informatie of een afspraak?